- Κουράκος Γεώργιος
- Σταματοπούλου Φωτεινή
- Βλάχου Δήμητρα
- Κουβαρά Λαμπρινή
- Δούρου Γεωργία
- Βοΐκλή Καλλιόπη
- Καραΐσκου Ευαγγελία
- Ασμάνογλου Ζωή
Κουράκος Γεώργιος
Το 2007 ίδρυσε, με υπευθυνότητα και σεβασμό στα παιδιά, τους εφήβους και την οικογένεια, το “Λογοθεραπευτικό Κέντρο Βούλας” και είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου. Έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων πιστοποιημένων σεμιναρίων στην αξιολόγηση και θεραπεία – αποκατάσταση διαταραχών λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας. Επίσης, συμμετέχει συστηματικά σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής του κατάρτισης.
Έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί, μεταξύ άλλων, σε εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας (ΜΑΚΑΤΟΝ, PECS), στη δομημένη εκπαίδευση TEACCH, στο πρόγραμμα αποκατάστασης τραυλισμού THE LIDCOMBE PROGRAM of Early Stuttering Intervention, στη μέθοδο Εντατικής Αλληλεπίδρασης (Intensive Interaction), στις Κοινωνικές Ιστορίες (Social Stories), στην Εισαγωγή της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (SI).
Στο “Λογοθεραπευτικό Κέντρο Βούλας” έχει την ευθύνη του συντονισμού της συνολικής λειτουργίας του. Παράλληλα, αναλαμβάνει την αξιολόγηση και θεραπεία παιδιών και εφήβων και την υποστήριξη των οικογενειών σε σχέση με τις δυσκολίες λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας των παιδιών τους.
Κλείνοντας, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης από το 2006 και έχει συνεργασίες με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και σχολεία του Δήμου του.
Σταματοπούλου Φωτεινή
Η Φωτεινή Σταματοπούλου έλαβε τον τίτλο της Παιδοψυχιατρικής ειδικότητας το 2007 και, ακολούθως, εκπαιδεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο πρόγραμμα “Θεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους” του Πανεπιστημίο Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Υπήρξε υπεύθυνη του Παιδοψυχιατρικού τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου για 5 χρόνια. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 2015, ενώ, παράλληλα, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης με εποπτικό ρόλο, σε πολυάριθμα αναπτυξιολογικά κέντρα στην Αθήνα, αλλά και στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας Χίου, από το 2008 έως και σήμερα.
Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει ερευνητική δραστηριότητα, εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια. Επιπλέον, διδάσκει Παιδοψυχιατρική στο Τ.Ε. Νοσηλευτικής από το 2005, καθώς και σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” από το 2011 και το 2014, αντίστοιχα.
Βλάχου Δήμητρα
Εργάζεται από το 2009, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και κέντρα ημέρας με παιδιά που εμφανίζουν Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή- Αυτισμό, Ψυχοκινητικές Δυσκολίες, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα, Μαθησιακές δυσκολίες, κινητικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς.
Έχει εκπαιδευτεί στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση ( Sensory Integration), στο σύστημα MORE, στο TEACCH, το PECS, το PRT και στην πραγματοποίηση ομάδων κοινωνικών δεξιοτήτων. Συμμετέχει συστηματικά σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής της κατάρτισης, που αφορούν στην δυσγραφία, στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, στην διαχείριση της συμπεριφοράς, στο παιχνίδι, κλπ.
Ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Λογοθεραπευτικό Κέντρο Βούλας ως εξωτερικός συνεργάτης τον Σεπτέμβριο του 2013, αναλαμβάνοντας την αξιολόγηση, αποκατάσταση και θεραπεία παιδιών με κινητικές δυσκολίες, σύνδρομα, ΔΕΠ-Υ και άλλου τύπου δυσκολίες. Σύντομα εντάχθηκε στην διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστη συνεργάτιδα του Λογοθεραπευτικού Κέντρου Βούλας. Από τον Σεπτέμβριο του 2016, εκτός από τις εργοθεραπευτικές υπηρεσίες που προσφέρει στο κέντρο μας, έχει αναλάβει και διοικητικές – οργανωτικές υποχρεώσεις για την ομαλότερη και ποιοτικότερη λειτουργία του χώρου.
Κουβαρά Λαμπρινή
Η μετεκπαίδευση της αφορά δομημένα προγράμματα για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, την μαθησιακή προετοιμασία της πρώτης σχολικής ηλικίας και την Παιγνιοθεραπεία σε επίπεδο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Κύριο επιστημονικό ενδιαφέρον της είναι η χρήση του παιχνιδιού και παραμυθιού τόσο ως εργαλείο ψυχοθεραπείας, αλλά και ως μέσο προσωπικής ανάπτυξης. Παράλληλα συντονίζει ψυχοεκπαιδευτικές βιωματικές ομάδες για επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας και γονείς. Έχει παρουσιάσει πλήθος εργασιών σε συνέδρια και σε ημερίδες με θέματα που άπτονται της ειδικής αγωγής, του παιχνιδιού και της συναισθηματικής αγωγής.
Ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Λογοθεραπευτικό Κέντρο Βούλας ως εξωτερικός συνεργάτης τον Σεπτέμβριο του 2017, αναλαμβάνοντας την αξιολόγηση και αποκατάσταση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων σε ατομικά ή ομαδικά προγράμματα. Σύντομα εντάχθηκε στην διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας και έκτοτε αποτελεί σημαντική συνεργάτιδα του Λογοθεραπευτικού Κέντρου Βούλας.
Δούρου Γεωργία
Η Δούρου Τζωρτζίνα είναι λογοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πατρών και είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ).
Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων και εποπτείες που αφορούν την ειδικότητα της Λογοθεραπείας (Αρθρωτικές- Φωνολογικές Διαταραχές, Ειδική Γλωσσική Διαταραχή- SLI, Δυσπραξία, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος κ.ά.). Έχει παρουσιάσει εργασίες στα πλαίσια των σπουδών της σε συνέδριο στο εξωτερικό και έχει δημοσιευμένες περιλήψεις σε διεθνή περιοδικά.
Έχει λάβει τη βασική εκπαίδευση σε Makaton, Social Stories, Intensive Interaction, SI, A.B.A., PECS, TEACCH και έχει εργαστεί σε πρωινές και απογευματινές δομές που χρησιμοποιούν τις παρεμβάσεις αυτές, καθώς και P.R.T.. Επίσης, έχει παρακολουθήσει τους τρεις από τους τέσσερις εκπαιδευτικούς κύκλους της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Λαμβάνει διαρκώς επιμόρφωση είτε σε επίπεδο σεμιναρίων είτε σε επίπεδο συνεδρίων. Είναι συνοδός παράλληλης στήριξης.
Ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Λογοθεραπευτικό Κέντρο Βούλας ως εξωτερικός συνεργάτης τον Σεπτέμβριο του 2017, αναλαμβάνοντας την αξιολόγηση, αποκατάσταση και θεραπεία παιδιών με διαταραχές λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας. Σύντομα εντάχθηκε στην διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας και έκτοτε αποτελεί σημαντική συνεργάτιδα του Λογοθεραπευτικού Κέντρου Βούλας.
Βοϊκλή Καλλιόπη
Καραΐσκου Ευαγγελία
Η Καραΐσκου Ευαγγελία είναι Ψυχολόγος και Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται σε Ιδιωτικό Σχολείο από το 2013, ενώ παράλληλα παραδίδει σεμινάρια από το 2016. Στο παρελθόν είχε, επίσης, εργαστεί σε δομές Ειδικής Αγωγής.
Πιστεύει πως η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση, κι αυτό αιτιολογεί τον λόγο που το ενδιαφέρον της στρέφεται ιδιαίτερα προς τα παιδιά. Με γνώμονα αυτό, έχει εξειδικευθεί στην ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τους, όπως επίσης και στην αποτελεσματική επικοινωνία γονέων και δασκάλων με τα παιδιά, προκειμένου να επιτευχθεί η έκφραση των συναισθημάτων και η ικανοποίηση των βασικών αναγκών τους.
Από το Σεπτέμβριο του 2017 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Λογοθεραπευτικό Κέντρο Βούλας ως εξωτερικός συνεργάτης και έχει αναλάβει τη Συμβουλευτική Γονέων, η οποία έχει στόχο την κατεύθυνση των γονέων προς την έκφραση προβληματισμών, την αποδοχή μίας κατάστασης, την κατανόησή της και τελικά την αναζήτηση και εύρεση της καταλληλότερης λύσης για το εκάστοτε οικογενειακό περιβάλλον. Σύντομα εντάχθηκε στην διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας και έκτοτε αποτελεί σημαντική συνεργάτιδα του Λογοθεραπευτικού Κέντρου Βούλας.
Ασμάνογλου Ζωή
Η Ζωή Ασμάνογλου είναι ψυχολόγος και ειδική παιδαγωγός. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και, κατόπιν, εξειδικεύτηκε στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε πρακτική άσκηση σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ειδικής αγωγής και ψυχικής υγείας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ειδική Αγωγή και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητας και στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, καθώς και στην Συστημική- Οικογενειακή ψυχοθεραπεία..
Από το Σεπτέμβριο του 2017 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Λογοθεραπευτικό Κέντρο Βούλας ως εξωτερικός συνεργάτης και έχει αναλάβει τη Συμβουλευτική Γονέων, η οποία έχει στόχο την κατεύθυνση των γονέων προς την έκφραση προβληματισμών, την αποδοχή μίας κατάστασης, την κατανόησή της και τελικά την αναζήτηση και εύρεση της καταλληλότερης λύσης για το εκάστοτε οικογενειακό περιβάλλον. Σύντομα εντάχθηκε στην διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας και έκτοτε αποτελεί σημαντική συνεργάτιδα του Λογοθεραπευτικού Κέντρου Βούλας.